Voor melding van overlijden (24/7) op: 0640089563

Voor melding van overlijden (24/7) op: 0640089563

Afscheid en Overlijden

Kennismaking

Kennismaking

Elk afscheid is net zo persoonlijk als het leven. Daarom is het goed om vooraf na te denken over het afscheid en de uitvaart. Een passend afscheid voelt en is voor iedereen anders. De reden om hierover over na te denken ook.

Het kan zijn dat het overlijden zich snel aandient en zaken rond de uitvaart (nog) niet geregeld zijn. Het vastleggen en bespreken hiervan kan rust geven en inzicht brengen. Vaak wil men zelf de regie te houden en meedenken over de eigen invulling maar het kan ook zijn dat er geen nabestaande(n) zijn. Regelmatig zijn er vragen die over kosten en eventuele verzekering(en) gaan, ook een belangrijk aspect.

Het kiezen van een passende uitvaartonderneming is belangrijk. Immers in de dagen rond het afscheid is er frequent contact, dan is het fijn dat er iemand is die begrijpt, ontzorgt en meedenkt. Kies bewust, ga eens in gesprek.
Met mij of met één van mijn collega’s, zodat keuzes en mogelijkheden duidelijk zijn.
Een eerste kennismakingsgesprek is altijd mogelijk, deze is vrijblijvend en kost u niets. Een offerte ook, het verplicht tot niets.

Interesse ? Vul het contactformulier in op mijn website en ik neem contact met u op

http://www.vanbuurenuitvaart.nl/contact

 

 

Afscheid en betrokken bij

Een groot aantal van de mensen die ik mag begeleiden ontmoet ik bij leven. Soms zijn ziek en worden geconfronteerd met het naderende levenseinde op de korte of langere termijn. Ze lopen vaak niet om hun sterfelijkheid heen.
Wanneer ik word gevraagd om iemand naar het afscheid toe te begeleiden is er ook regelmatig contact met de (aanstaande) nabestaande(n) als deze er zijn bijvoorbeeld een partner, kind(eren).

Afhankelijk van de behoefte, loop ik me in het proces van afscheid naar de uitvaart toe. Begeleid ik waar nodig met zaken waar praktische of medische ondersteuning bij nodig is, biedt een luisterend oor of alleen door er te zijn.

Het verbaast me elke keer weer, dat ik dicht bij iemand mag komen in de laatste uren van zijn of haar leven.
De intimiteit van dit moment. Als iemand verlangt naar de dood en je niet anders kunt doen dan er zijn?
Veel bewondering en respect heb ik voor al deze mensen.
Steeds meer mensen willen zelf bepalen wat hun kwaliteit van leven is en tot hoever ze willen gaan, dat er dan een invulling volgt zoals zij het willen afsluiten.

Ben dankbaar dat ik met mijn begeleiding daaraan mag bijdragen, omdat ik de verbinding met een ander van wezenlijk belang vind. Omdat dood en sterven juist over het leven gaan.

 

Ga naar het blog ‘Voor het laatst

 

Overlijden | wat te doen

Overlijden en wat te doen

Wat te doen direct na het overlijden?                      

Wanneer een naaste overlijdt, zijn er vaak een hoop emoties. Wat moet je dan doen? Er mag altijd contact met mij gezocht worden, soms is er al contact met mij voor het overlijden, als dit voor u prettig voelt en rust geeft, is dit prima.
Na een overlijden stelt een (huis)arts het overlijden officieel vast en vult de wettelijke documenten in en ondertekent deze. Wanneer de eigen (huis)arts niet beschikbaar is, is de doktersdienst in de avonduren, nacht of weekend altijd te bereiken.
Bij overlijden in het ziekenhuis, verpleeghuis of hospice wordt de dienstdoende arts ingeschakeld om het overlijden vast te stellen.
Bij een niet natuurlijk overlijden b.v ongeval, zelfdoding of euthanasie gaat het contact via de Officier van Justitie, in overleg met de nabestaanden zal ik hierin als contactpersoon een rol hebben.

Voor vragen of hulp direct na het overlijden ben ik 24 uur per dag, 7 dagen in de week telefonisch bereikbaar op 06.40089563.
Samen stemmen we af wanneer we de uitvaart in alle rust kunnen bespreken.

Voorafgaand aan het gesprek is het prettig als de volgende belangrijke zaken aanwezig zijn:

  • Papieren van de arts
  • ID-bewijs of paspoort met de officiële gegevens van de overledene
  • Het polis blad van de (eventuele) uitvaartverzekering(en)
  • Kleding die de overledene gaat dragen
  • Eventuele wilsbeschikking
  • Update van een adressenlijst

Heb je mijn hulp of advies nodig bij het organiseren van een uitvaart?

Neem vrijblijvend contact met mij op via het formulier hiernaast, dan neem ik direct contact met je op.