Afscheid en Overlijden

Kennismaking

Kennismaking

Elk afscheid is net zo persoonlijk als het leven, zo ook de uitvaart. Een eerste kennismaking kan altijd, om elkaar of de situatie een beetje leren kennen. Tijdens zo’n kennismaking komen we er met elkaar achter of het contact fijn is en het vertrouwd voelt. Immers in de dagen rond het afscheid en- of de uitvaart is er frequent contact, dan is het fijn dat er iemand is die aanvoelt, begrijpt, ontzorgt en meedenkt.

Een afscheid voelt en is voor iedereen anders. De reden om hierover over na te denken ook.
Het kan zijn dat het overlijden zich (snel) aandient en de zaken rond de uitvaart (nog) niet geregeld zijn. Het vastleggen en bespreken hiervan kan rust geven en inzicht brengen bij uzelf en de nabestaanden. Of om misschien zelf de regie te houden en meedenken over de eigen invulling.

Een eerste kennismakingsgesprek is altijd mogelijk, deze is vrijblijvend en kost u niets. Een offerte ook, het verplicht tot niets. Het maakt voor mij niet uit of u contact zoekt voor uzelf, uw partner, een ouder, dierbare met dementie of kinderen.

Hieronder een handige link naar het contactformulier, persoonlijk bellen mag natuurlijk ook naar  06-40089563.

http://www.vanbuurenuitvaart.nl/contact

 

 

Afscheid en betrokken bij

Een groot aantal van de mensen die ik mag begeleiden ontmoet ik bij leven. Soms zijn ziek en worden geconfronteerd met het naderende levenseinde op de korte of langere termijn. Wanneer ik word gevraagd om iemand naar het afscheid toe te begeleiden is er ook regelmatig contact met de (aanstaande) nabestaande(n) als deze er zijn bijvoorbeeld een partner, kind(eren).

Afhankelijk van de behoefte, loop ik mee in de laatste levensfase, het proces van afscheid naar de uitvaart toe. Begeleiding in wat en waar nodig of juist dat stapje terug.  Veel bewondering en respect heb ik voor al deze mensen en hun naasten eromheen. Steeds meer mensen willen zelf bepalen wat hun kwaliteit van leven is en tot hoever ze willen gaan, dat er dan een invulling volgt zoals zij het willen afsluiten.

Ben dankbaar dat ik met mijn begeleiding daaraan mag bijdragen, omdat ik de verbinding met een ander van wezenlijk belang vind. Omdat dood en sterven juist over het leven gaan.

 

Ga naar het blog ‘Voor het laatst

 

Overlijden | wat te doen

Overlijden en wat te doen

Wat te doen na het overlijden?                      

Wanneer een naaste overlijdt, zijn er vaak een hoop emoties. Wat moet u dan doen? Er mag altijd contact met mij gezocht worden, soms is er al contact met mij voor het overlijden, als dit voor u prettig voelt is dit prima. Rust is belangrijk, niets hoeft overhaast gedaan of beslist te worden.
Na een overlijden stelt een (huis)arts het overlijden officieel vast en vult de wettelijke documenten in en ondertekent deze. Wanneer de eigen (huis)arts niet beschikbaar is, is de doktersdienst in de avonduren, nacht of weekend altijd te bereiken.
Bij overlijden in het ziekenhuis, verpleeghuis of hospice wordt de dienstdoende arts ingeschakeld om het overlijden vast te stellen.
Bij een niet natuurlijk overlijden b.v ongeval, zelfdoding of euthanasie gaat het contact via de Officier van Justitie, in overleg met de nabestaanden zal ik hierin als contactpersoon een rol hebben.

Voor vragen of hulp direct na het overlijden ben ik 24 uur per dag, 7 dagen in de week telefonisch bereikbaar op 06.40089563.
Samen stemmen we af wanneer we de uitvaart in alle rust kunnen bespreken.

Voorafgaand aan het gesprek is het prettig als de volgende belangrijke zaken aanwezig zijn:

  • Papieren van de arts
  • ID-bewijs of paspoort met de officiële gegevens van de overledene
  • Het polis blad van de (eventuele) uitvaartverzekering(en)
  • Kleding die de overledene gaat dragen
  • Eventuele wilsbeschikking
  • Update van een adressenlijst
Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 45 recensies
js_loader