Voor melding van overlijden (24/7) op: 0640089563

Voor melding van overlijden (24/7) op: 0640089563

Nazorg

begrafenisondernemer Rijswijk, uitvaartverzorger Rijswijk

Persoonlijke nazorg

Na de uitvaart komt langzaam het besef dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Een periode van veranderingen breekt aan. Rouwen is een natuurlijk proces. Maar rouwen is keihard werken en kost enorm veel energie en ook tijd. Ook na de uitvaart kan er nog veel op je af komen. Het was een intensieve periode waarin je afscheid hebt genomen van een dierbare. Afhankelijk van de behoefte hebben en houden we telefonisch of persoonlijk contact met elkaar.

Tijdens het nazorggesprek kijken we terug op het afscheid worden praktische, maar ook emotionele vragen rondom het verwerkingsproces beantwoord. Misschien kan ik nog met iets helpen? Of misschien is er hulp nodig bij het vinden van de juiste instanties. Net als in de week van de uitvaart luister ik naar de behoeftes en begeleid vrijblijvend bij het maken van de juiste stappen. De definitieve nota is vaak gereed en zal ik dan ook overhandigen of toesturen. Op deze manier wordt de begeleiding van de uitvaart afgerond.

Soms blijft de behoefte tot contact, gewoon omdat het net wat meer steun geeft in het proces van rouw en verlies, of omdat het als fijn voelt. Dat mag zeker, ik laat los als de nabestaanden er aan toe zijn. Niks moet maar alles mag. Handige informatie staat ook in het Zorgna boekje wat u heeft ontvangen van mij, dit is een leidraad voor de afwikkeling van de nalatenschap:

  • Overlijden van uw partner
  • Overlijden van alleenstaande of ongehuwde
Digitale nazorg

Digitale nazorg

Digitale nalatenschap

Iedereen heeft een telefoon, laptop of ipad. Mensen bellen, betalen, mailen en leven via hun digitale apparaten, ze zijn een onderdeel van ons leven en het huidige tijdperk. Dierbare foto’s staan ook opgeslagen.

Maar wat als iemand overlijdt? Hoe kom je als nabestaande dan bij belangrijke bestanden met emotionele- of zelfs financiële waarde als je geen wachtwoord of code hebt?

Digital Life Legacy kan helpen met het toegankelijk maken van deze dierbare data. Denk aan het toegankelijk maken van computers, laptops, tablets of telefoons.

Maar ook het herstellen van defecte gegevensdragers zoals harde schijven, USB-sticks of geheugenkaartjes of onderzoek naar mogelijke aanwezigheid van cryptovaluta.

Daarnaast hebben ze een fijne kennisbank op hun website over digitale nalatenschap en tips over het opzeggen van sociale media accounts.

Expertisecentrum voor digitale nalatenschap | Digital Life Legacy

Heel waardevol voor mij om met Van Buuren Uitvaart om partner te mogen zijn. Zo kan ik nabestaanden weer een stukje extra nazorg bieden wanneer daar behoefte aan is.

 

Heb je mijn hulp of advies nodig bij het organiseren van een uitvaart?

Neem vrijblijvend contact met mij op via het formulier hiernaast, dan neem ik direct contact met je op.