Veraarden

Veraarden als nieuwe lichaamsbestemming?

Afgelopen week was ik bij de eerste bijeenkomst en de doop van Stichting Veraarden. Er is in Nederland een sterk groeiende belangstelling voor veraarden (humaan composteren en humusatie) Na je dood zou je een bron kunnen zijn voor nieuw leven en zo draagt jouw dood iets bij aan het herstel van de aarde met een zo laag mogelijke milieubelasting op een natuurlijke manier de wereld te verlaten.

Deze nieuwe manier van lichaamsbestemming (nog niet in Nederland maar wel in Duitsland en Amerika) om in een cocoon met gereguleerde temperatuur, zuurstof en luchtvochtigheid zal het menselijk lichaam in 40 dagen te tramsformeren tot voedzame aarde. Na dit proces waar je ligt in een cocoon met hooi en stro, blijft er van het menselijk lichaam ongeveer 200 liter compost over, die eventueel zou kunnen worden toegevoegd aan de tuin.

Er is nog wetgeving nodig in de Wet op de Lijkbezorging, verder onderzoek en informatie voorziening maar de eerste reslutaten zijn dankbaar. Mogen we straks naars het huidige begraven, cremeren, het lichaam aan de wetenschap schenken en het resomeren ( 2024) ook het veraarden toevoegen?

Van Buuren Uitvaart volgt dit onderwerp met grote belangstelling.

Foto: Cocoon© Max Husch & Pablo Metz
Meine Erde

 

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 45 recensies
js_loader