Maak kennis met Nancy

Ik ben Nancy van Buuren-Van Wees (1967), geboren en getogen in Den Haag. Inmiddels woon ik met mijn partner al heel wat jaren in Rijswijk. Wij zijn gehuwd, hebben een fijne dochter en schoonzoon en ik mag de trotste oma zijn van een vrolijke kleindochter. Ik houd van het leven, een goed glas wijn en van de verbinding met mensen.

In mijn leven heb ik met een groot aantal verliezen te maken gehad van dierbaren. En heb ik een bijna-doodervaring meegemaakt van iemand die dicht bij me staat.

De dood was heel dichtbij gekomen en het leek alsof de wereld veranderde, maar het leven van alledag ging door. Tijdens deze periodes heb ik ervaren hoe belangrijk het is dat er iemand is die naast je staat in de begeleiding en die ‘ontzorgt’. Zo ontstond bij mij de wens om er voor anderen te zijn tijdens een van de moeilijkste momenten in het leven, bij het afscheid en de uitvaart.

Als uitvaartverzorgster, of beter gezegd ‘verzorgster van de uitvaart’ heb ik tijdens het werk, de opleidingen en als vrijwilligster in het hospice waardevolle ervaringen en indrukken opgedaan in het hele proces van afscheid nemen, de dood en de uitvaart.
Afscheid nemen is immers veel meer dan een uitvaart alleen.

Ik wil eraan bijdragen dat de dood meer bespreekbaar wordt en het afscheid meer van onszelf.

Ervaring en studie

Eind 2014 heb ik een bewuste keuze gemaakt: ik liet mijn baan in het medialandschap achter, volgde de STIVU-opleiding tot uitvaartverzorgster en behaalde het diploma bij Docendo in 2015.

Na veel ervaringen te hebben opgedaan bij diverse uitvaartondernemers mocht ik mij in 2018 registeren bij Stichting Keurmerk Uitvaartzorg als register uitvaartverzorger en kon ik RU achter mijn naam plaatsen. Dit betekent dat ik de NaVu heb behaald, ruime ervaring heb opgedaan en regelmatig nascholing volg. De volgende bewuste stap was de opleiding verlies en rouwverwerking bij de Academie Integrale Menswetenschappen in Utrecht. Dit heeft me meer inzichten geven hoe we ieder als mens omgaan met verlies en rouw.

Aansluitend heb ik me bekwaamd tot Dementie Vriendelijke Uitvaartverzorger en ben ik gecertificeerd in 2018.
In het hospice heb ik als vrijwilligster van dichtbij mogen ervaren hoe het is om te ondersteunen en liefdevolle zorg te bieden aan mensen in hun laatste levensfase en hun direct naasten.

In 2020 nam ik de stap om als freelance uitvaartverzorgster te starten met Van Buuren Uitvaart.

Heb je mijn hulp of advies nodig bij het organiseren van een uitvaart?

Neem vrijblijvend contact met mij op via het formulier hiernaast, dan neem ik direct contact met je op.